Cillessen mag hopen op CL-debuut voor Barcelona

Reacties

Een week na het bekerduel met Hércules Alicante lonkt voor Jasper Cillessen opnieuw speeltijd onder de lat van Barcelona. Trainer Luis Enrique heeft eerste keeper Marc-André ter Stegen buiten zijn selectie gelaten voor de Champions League-wedstrijd tegen diens oude club Borussia Mönchengladbach (20.45 uur).

Cillessen mag hopen op CL-debuut voor Barcelona

Barcelona is al zeker van groepswinst als het dinsdagavond tijdens de laatste speelronde van de poulefase de Duitsers ontvangt in Camp Nou. Het geeft Luis Enrique de kans wat te rouleren met zijn spelers. Zo worden Ter Stegen en Gerard Piqué gespaard en zitten vaste reserves als keeper Jordi Masip, rechtsback Aleix Vidal en de 21-jarige spits Marc Cardona wel bij de groep.

Dat geldt ook voor Cillessen, die normaal gesproken op de bank plaatsneemt bij CL-duels van zijn Spaanse werkgever. Door de absentie van eerste keus Ter Stegen kan de 27-jarige Groesbeker zijn debuut maken voor Barcelona in het miljoenenbal. Tot nu kwam de Oranje-international alleen in actie in het competitieduel met Alavés (1-2) en het bekerduel met Hércules (1-1) van vorige week.

Luis Enrique kondigde maandagavond al aan dat Lionel Messi wel speeltijd krijgt, zodat hij kans heeft om een record van Cristiano Ronaldo te verbreken. De geschorste Neymar (eveneens geblesseerd) en Ivan Rakitic zijn er niet bij, evenals de geblesseerde Jérémy Mathieu. Net als Barça staat er ook voor het al voor de Europa League geplaatste Gladbach weinig meer op het spel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.