Cillessen: 'Liever door de voordeur naar Barcelona gegaan'

Reacties

Jasper Cillessen baalt enorm van zijn in het water gevallen afscheid bij Ajax. De keeper verwacht zijn transfer naar Barcelona op korte termijn af te ronden, maar woensdagavond overheerste de frustratie na de 4-1 nederlaag tegen FK Rostov in de laatste Champions League-voorronde.

Cillessen: 'Liever door de voordeur naar Barcelona gegaan'

'Een verschrikkelijke avond', begint Cillessen voor de camera van Ziggo Sport. 'Op deze manier verliezen is heel zuur en heel vervelend.' Of de doelman opzag tegen zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax? 'Nee, helemaal niet. Ik had er heel veel zin in. Ik had zaterdag tegen Willem II ook willen spelen, maar dat was een beslissing van de club.' Tegen de Tilburgers ging Ajax met André Onana onder de lat met 2-1 onderuit.

Cillessen stapt enkele uren na de ontluisterende prestatie van Ajax in het vliegtuig met als bestemming Barcelona. 'Het komt zeer waarschijnlijk rond. Ik moet sowieso de keuring nog ondergaan en ik weet niet wat er tussen de clubs nog moeten gebeuren. Ik was natuurlijk liever door de voordeur weggegaan', aldus Cillessen, die in de zomer van 2011 NEC verruilde voor Ajax.

De Oranje-international wilde overigens niet kwijt wanneer het contact met Barcelona precies tot stand is gekomen. 'Ik wil het intern houden, anders gaan mensen weer van alles zoeken.' Hoeveel speeltijd Cillessen bij de Spaanse topclub krijgt, is nog afwachten. Marc-André ter Stegen is zijn concurrent. 'Ik ga de strijd aan en het is aan de trainer om het vervolgens in te vullen. Barcelona is een fantastische club en speelt zo'n zestig wedstrijden per jaar.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.