Cillessen geniet, Klaassen woest over 'stomme actie' Bazoer

Reacties

Ajax-doelman Jasper Cillessen genoot donderdagavond van de gemiste penalty van FK Jablonec, waardoor de Amsterdammers het in Tsjechië op 0-0 hielden. 'Als zoiets je voor de eerste keer in je carrière overkomt, is dat wel lekker', doelde de keeper op zijn eigen statistieken bij strafschoppen.

Cillessen geniet, Klaassen woest over 'stomme actie' Bazoer

Cillessen kreeg in zijn loopbaan als eerste doelman al 24 keer eerder de mogelijkheid een strafschop te keren, maar dat lukte hem nooit. Ook tegen Jablonec, bij poging 25, slaagde hij daar niet in. 'Ik zat er niet aan, zo eerlijk moet ik wel zijn', bekende de doelman voor de camera van FOX Sports.

'Maar als de bal binnen de goal zou komen, denk ik dat ik 'm wel raak. Als je zoiets overkomt voor de eerste keer in je carrière, is dat wel lekker', verklaart Cillessen zijn enorme uitbundigheid nadat Jan Gregus de bal vanaf elf meter tegen de paal had gemikt. De keeper van Oranje herhaalde na afloop bovendien dat er nog geen sprake is van een transfer naar Manchester United.

Wereldklasse
Amper van de penalty-schrik bekomen, kreeg Ajax alweer een volgende teleurstelling te verstouwen: de tweede gele kaart voor Riechedly Bazoer. De middenvelder haalde zich daarmee de woede van aanvoerder Davy Klaassen op de hals. 'Ik vond het zo'n stomme actie', brieste Klaassen. 'Hij dupeert daarmee het team een beetje. Ik vind dat we steeds volwassener worden, steeds meer doorhebben waar het om gaat. Maar dit vond ik geen slimme actie.'

Na de 1-0 zege in De Arena was het doelpuntloze gelijkspel in Tsjechië genoeg voor een plaats in de groepsfase. Dat de Amsterdammers de 0-0 met de nodige zakelijkheid over de streep trokken, stemde Klaassen dan weer tevreden. 'Na de rode kaart waren we slimmer en beter', meende hij. 'Tegen zo’n team goed voetballen is heel lastig. Eigenlijk moet je dan van wereldklasse zijn, om tegen een ploeg te spelen die de hele wedstrijd met tien man voor het eigen zestienmetergebied blijft hangen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.