Cijfers Mourinho in laatste seizoen dramatisch

Reacties

José Mourinho was 321 officiële wedstrijden manager van Chelsea, maar de donderdag ontslagen Portugees kreeg de Londense club dit seizoen niet meer op de rit. Zeker voor zijn doen waren Mourinho's cijfers in de huidige jaargang dramatisch.

Cijfers Mourinho in laatste seizoen dramatisch

Tijdens het eerste seizoen van zijn tweede ambtstermijn won Chelsea 65,79 procent van zijn wedstrijden, maar dat was slechts goed voor de derde plaats in de Premier League. Het jaar daarop kroonde Mourinho zich met Chelsea voor de derde keer tot kampioen van Engeland. Toen werden 68,42 procent van de competitieduels omgezet in een overwinning.

Chelsea begon dus ook dit seizoen als favoriet voor de titel, maar na zestien wedstrijden staat het teleurstellend zestiende. Mourinho leidde zijn ploeg slechts vier keer naar een overwinning. Afgelopen maandag verloor Chelsea nog met 2-1 op bezoek bij Leicester City, de verrassende koploper.

In totaal had Mourinho Chelsea 321 officiële duels onder zijn hoede. Liefst 204 overwinningen boekte hij en dat leverde acht prijzen op. De Londense club legde beslag op de landstitel in 2005, 2006 en 2015. De FA Cup werd gewonnen in 2007, terwijl de League Cup drie keer werd bijgezet in de prijzenkast (2005, 2007 en 2015). Ook won Mourinho één keer de Community Shield met Chelsea (2005).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.