Çiftçi pijnigt Van Dijk en houdt competitie spannend

Mede dankzij Nadir Çiftçi blijft de Schotse competitie spannend. Met Dundee United won de Turkse Nederlander met 2-1 van Celtic, waardoor het verschil tussen beide clubs overbrugbaar blijft.

Çifçi opende al in de vijfde minuut de score voor Dundee na een verdedigingsfout van Celtic, waar behalve Virgil van Dijk ook John Guidetti in de basis begon. Vlak voor rust zorgde Van Dijk bijna voor de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft bleef Celtic domineren, maar Dundee sloeg toe. In de 64ste minuut rondde Stuart Armstrong af na uitstekend voorbereidend werk van Çiftçi. De late aansluitingstreffer van Celtic via Leigh Griffiths bleef daardoor zonder verdere gevolgen voor de thuisploeg. Door de overwinning komt nummer twee Dundee op 34 punten; Celtic heeft er 38.