Çiftçi overtuigt noodlijdend NAC Breda in proefperiode

Nadir Çiftçi heeft tijdens zijn stage bij NAC Breda een dermate sterke indruk gemaakt op trainer John Karelse dat hij in aanmerking komt voor een contract. De twintigjarige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waarna hij naar het Engelse Portsmouth vertrok.

Çiftçi overtuigt noodlijdend NAC Breda in proefperiode

Vorig seizoen stond hij onder contract bij Kayserispor in zijn vaderland Turkije. Karelse: 'Wij zoeken weliswaar een spits die er direct stáát en Alex Schalk kan vervangen, maar hij heeft dusdanig veel kwaliteiten dat we hem er misschien bijnemen.'

Zijn voormalige club Kayserispor wil wel een vergoeding zien voor de Turkse jeugdinternational. Çiftçi’s vader is deze week in Turkije om voor elkaar te krijgen dat zijn zoon transfervrij kan vertrekken naar Brabant.

NAC is naarstig op zoek naar versterking voor de aanval. Behalve een spits zou Karelse er het liefst ook nog een vleugelspeler en een aanvallende middenvelder bij willen hebben. Daarom is de kans klein dat Edwin de Graaf een contract krijgt, hoewel hij tijdens zijn proefperiode wel voldeed in de ogen van de trainer.

Karelse heeft wel vertrouwen in zijn jonge spelersgroep, maar zodra er spelers geblesseerd en/of geschorst zijn komt NAC meteen in de problemen. Door de enorme schuldenlast kan de club niets doen op de transfermarkt. Zo werden de transferinkomsten voor Donny Gorter en Robbert Schilder gebruikt om schulden af te lossen.

'Wij hebben veertien spelers met ervaring in de Eredivisie, dat is te weinig', weet de trainer. 'Ik wil een sterke en brede selectie, maar er is een klein budget voor salarissen. NAC heeft zichzelf in deze situatie gewurmd en moet daar ook zelf zien uit te komen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's