Çiftçi opnieuw trefzeker, Nijholt maakt rentree in Rusland

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek aan bod.

• Voor de tweede week op rij heeft Nadir Çiftçi het net gevonden voor Dundee United • De Turkse Nederlander maakte thuis de 1-1 tegen Motherwell • Uiteindelijk bleef Dundee steken op een 2-2 gelijkspel • Çiftçi werd in de 88ste minuut gewisseld •

• Voor Spartak Moskou scoorde Aras Özbiliz, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt • Deze zomer werd de ex-Ajacied door Spartak overgenomen van Kuban Krasnodar • In zijn eerste zes competitiewedstrijden scoorde hij niet, maar met de openingstreffer droeg hij zondag bij aan een 3-0 zege op stadsgenoot CSKA •

• Tijdens de 3-0 overwinning van Amkar Perm bij Kuban Krasnodar heeft Gianluca Nijholt zijn rentree gemaakt • De Nederlandse middenvelder was bij zijn Russische club Amkar op een zijspoor beland en speelde sinds december 2012 slechts een competitiewedstrijd • Tegen Kuban mocht hij dertien minuten meedoen, waarmee hij zijn eerste minuten van dit seizoen maakte •