Çiftçi moet zes duels brommen door bijtincident

Reacties

Nadir Çiftçi moet flink boeten voor zijn wangedrag. De Schotse voetbalbond heeft hem voor acht duels, waarvan twee voorwaardelijk, geschorst voor het bijten van Jim McAlister van Dundee. Het incident rond de aanvaller van Celtic dateert van voor zijn vertrek bij Dundee United.

Çiftçi moet zes duels brommen door bijtincident

De voormalige aanvaller van onder meer NAC Breda beet McAlister op 24 mei dit jaar in de Dundee-derby (zie video) en werd daarvoor door de Schotse voetbalbond al aangeklaagd. Het incident was de scheidsrechter van dienst destijds ontgaan, maar op basis van de tv-beelden kwam er alsnog een zware straf voor Çiftçi.

Aanvankelijk ontkende Çiftçi gebeten te hebben en hij werd daarbij gesteund door zijn toenmalige werkgever Dundee United. 'We hebben vandaag naar aanleiding van deze ernstige beschuldigingen navraag gedaan. De speler is zowel verrast als ontdaan door de aantijgingen en voor de club is het helder dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan dergelijk ontoelaatbaar gedrag. Sterker nog, we willen Nadir prijzen voor zijn reactie op de zowel fysieke als verbale provocaties', zo luidde een passage uit het clubstatement.

Çiftçi, die onlangs voor anderhalf miljoen euro naar Celtic verkaste en daar voor vier jaar tekende, wist al dat hij moest vrezen voor een lange straf. Hem was reeds een straf tussen vier en zestien duels schorsing in het vooruitzicht gesteld.

Çiftçi verliet de jeugdopleiding van ADO Den Haag voor Portsmouth. Na vier seizoenen in Zuid-Engeland was het Turkse Kayserispor de volgende bestemming. In de zomer van 2012 pikte NAC Breda Çiftçi op uit zijn vaderland. Na een seizoen bij de Brabanders vertrok hij naar Dundee United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.