Chung haalt uit en dreigt met juridische stappen

Reacties

Kandidaat-FIFA-voorzitter Mong-Joon Chung heeft hard uitgehaald naar Sepp Blatter. De 63-jarige Zuid-Koreaan is van plan om de voorzitter van de wereldvoetbalbond voor het gerecht te slepen voor verduistering.

Chung haalt uit en dreigt met juridische stappen

Op een conferentie in Londen trok Chung fel van leer. 'Meneer Blatter is een hypocriet en een leugenaar. Slechts weinigen durven op te staan en hun ware mening aan hem te onthullen. Macht en geld hebben Blatter de normen en waarden met betrekking tot sportiviteit ontnomen', aldus de kandidaat, die momenteel zelf het lijdend voorwerp is van een onderzoek van de ethische commissie.

Chung is niet van plan stil te zitten, terwijl zijn campagne naar eigen zeggen wordt gesaboteerd. 'Ik wil Blatter aanklagen in de rechtzaal voor verduistering. Hij heeft de FIFA gecorrumpeerd door de onafhankelijkheid van de confederaties en verenigingen te ondermijnen en moet gestraft worden voor zijn stem in het WK-project van Qatar in 2022.' De kandidaat-voorzitter, die er prat op gaat in vier jaar schoon schip te kunnen maken binnen de wereldvoetbalbond, dreigt voorts met juridische stappen als hem deelname aan de presidentsverkiezingen in februari ontzegd zal worden.

Chung wordt ervan verdacht mede-bestuurders te hebben gevraagd een fonds in het leven te roepen ter bevordering van de ontwikkeling van het wereldwijde voetbal. Zuid-Korea zou daar zo'n 700 miljoen euro uit gestort krijgen, voor het opbouwen van nieuwe aan het voetbal gelinkte infrastructuur en de renovatie van bestaande faciliteiten.

Er wordt nu door de ethische commissie van de FIFA uitgezocht of dat voorstel gelinkt kan worden aan de kandidatuur van Zuid-Korea voor het organiseren van het WK 2022. Mocht Chung - die twee brieven op het congres toonde van de geschorste secretaris-generaal Jérôme Valcke die de Aziaat zouden vrijpleiten van etische overtredingen - schuldig bevonden worden, kan hij voor vijftien jaar geschorst worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.