Chris David staat open voor terugkeer naar FC Twente

Reacties

FC Twente wil Chris David terughalen uit Engeland. De 21-jarige middenvelder degradeerde afgelopen weekeinde met Fulham uit de Premier League en kan daardoor transfervrij vertrekken bij de Londense club.

Chris David staat open voor terugkeer naar FC Twente

David doorliep de gehele jeugdopleiding bij FC Twente, maar liet zich in januari 2013 door toenmalig Fulham-trainer Martin Jol verleiden de overstap naar Engeland te maken. Op Craven Cottage kwam de voormalige jeugdinternational sindsdien nauwelijks aan spelen toe.

In het voorbije seizoen speelde hij mee in twee FA Cup-wedstrijden. Zondag, in de afsluitende wedstrijd van het seizoen, maakte hij tegen Crystal Palace zijn competitiedebuut. David kwam in de 22ste minuut als invaller in het veld en maakte in blessuretijd op prachtige wijze de 2-2. De creatieve middenvelder heeft wel oren naar een terugkeer naar Nederland. Een voornaamste reden voor hem om te vertrekken bij FC Twente was dat toenmalig trainer Steve McClaren weinig oog had voor jong talent.

Onder de nieuwe hoofdcoach Alfred Schreuder kregen jonge spelers als Nick Marsman (23) Quincy Promes (22), Kyle Ebecilio (20) en Shadrach Eghan (19) het afgelopen seizoen in Enschede volop speelminuten en de mogelijkheid zich te ontwikkelen. David heeft nog een driejarig contract bij Fulham, maar een seizoen in het fysieke spel van het Championship spreekt niet tot de verbeelding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.