Chivu en Zwaanswijk krijgen beste cijfers

Cristian Chivu is het nieuwe seizoen begonnen als hij het oude heeft geëindigd: als beste speler in de eredivisie. De Ajax-verdediger verdedigt zijn titel van beste speler van het jaar en gaat in de eerste drie speelrondes aan kop in het klassement, dat een gezamenlijke productie is van De Telegraaf en Voetbal International.

Chivu en Zwaanswijk krijgen beste cijfers

FC Utrecht en Ajax delen de eerste vier plaatsen. Chivu moet Patrick Zwaanswijk naast zich dulden. Rafael van der Vaart deelt met Dirk Kuijt de derde plaats. De Ajacied zal zijn naam in de volgende tussenstand niet meer terugzien, want een blessure houdt hem nog enige tijd aan de kant. Kuijt en Zwaanswijk danken hun hoge klassering aan hun sterke optreden tegen De Graafschap dat met een acht werd beloond. Voor Kuijt is een hoge klassering niet vreemd, afgelopen seizoen eindigde hij achter Chivu en Alfred Schreuder als derde.

Het verrassend presterende RKC Waalwijk is met Rick Hoogendorp en Peter van den Berg met twee man vertegenwoordigd in de top 25. Opvallend hoog staat Ilja van Leerdam van De Graafschap.

Niki Leferink en Danny Guyt kunnen in de Gouden Gids Divisie bogen over het beste gemiddelde (7,50). Leferink dankt zijn hoge klassering aan zijn productieve optredens voor Go Ahead Eagles. In de drie wedstrijden, waarin hij twee keer optrad als invaller, scoorde hij vier keer. Het duel met Emmen was met twee doelpunten en een acht zijn hoogtepunt. Zijn treffer tegen Helmond Sport was mogelijk nog mooier, omdat hij pas vijf minuten voor het einde inviel. Daardoor kreeg hij geen waardering. Ook Guyt kreeg twee keer een cijfer, maar de Katwijker speelde dan ook pas twee keer met TOP Oss.

Overzicht top 25 Holland Casino Eredivisie

Overzicht top 25 Gouden Gids Divisie

Bekijk hier al onze video's