Chinezen mengen zich definitief in Europees transfergewoel

Reacties

De Europese transfermarkt is weer even tot rust gekomen, met uitzondering van die paar landen waar de gekte nog kan doorleven tot ook daar de deur dichtgaat. Duidelijk is wel dat in Europa de grote clubs zich stil hielden, terwijl de Chinese geldbuidel juist flink rammelde.

Chinezen mengen zich definitief in Europees transfergewoel

China is het beloofde land getuige de grote bedragen die de clubs op het hoogste niveau daar hebben betaald voor hun spelers. Om de competitie meer kleur te geven is meer dan 160 miljoen euro uitgegeven. Aangezien de transfermarkt er voorlopig nog open is zal dat bedrag alleen nog maar groeien. Opvallend genoeg neemt de tweede divisie van China met 47 miljoen euro aan inkomende transfers de vijfde plaats in van competities die deze winter het meest hebben uitgegeven.

Premier League
De Premier League is als vanouds de competitie waar het meeste geld wordt gespendeerd aan nieuwe spelers. In deze transferperiode is 236 miljoen euro besteed om de selecties van vers bloed te voorzien. Daarmee worden andere Europese topcompetities op grote afstand gezet. Serie A (80 miljoen euro), Bundesliga (48), Primera División (32) en Ligue 1 (31) komen niets eens in de buurt wat inkomende wintertransfers betreft.

Opvallend genoeg waren het vooral de kleinere Premier League-clubs die zich lieten gelden. Newcastle United, Norwich City, Watford, Stoke City, Sunderland en Everton tastten het diepst in de buidel voor nieuwe spelers. Meer dan twintig miljoen euro werd per club uitgegeven, waar Chelsea, Manchester City, Arsenal en Manchester United bij elkaar niet veel verder dan vijftien miljoen euro kwamen.

Tekenend was dat Giannelli Imbula, die voor ruim 24 miljoen euro van FC Porto naar Stoke City verhuisde, de grootste Europese winteraankoop was. Zoals ook kenmerkend is dat Ramires, die voor 28 miljoen euro van Chelsea naar het Chinese Jiangsu Suning vertrok, de duurste transfer was in deze transferperiode.

* cijfers gebaseerd op Transfermarkt.de

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.