Chinese miljoenen lonken ook voor Sneijder

Reacties

Wesley Sneijder kan de volgende topspeler worden die de overstap maakt naar de Chinese Super League. Twee clubs hebben zich officieel bij Galatasaray gemeld voor de middenvelder, bevestigen bronnen aan Voetbal International.

Chinese miljoenen lonken ook voor Sneijder

Een van die clubs is Beijing Guoan. De nummer vijf van het vorige seizoen deed al eerder zaken met Galatasaray toen het spits Burak Yilmaz binnenhaalde en heeft sindsdien een goede band met de Turkse topclub. Na Yilmaz moet Sneijder de tweede speler worden die Cim Bom Bom verruilt voor een lucratief avontuur in China.

De 32-jarige Sneijder heeft het echter uitstekend naar zijn zin bij Galatasaray. Het is daarom de vraag of hij een transfer naar het Verre Oosten ziet zitten. De Oranje-international blijft het liefst actief op het hoogste niveau en heeft om die reden ook geen interesse in een verhuizing naar de Verenigde Staten, waar meerdere clubs belangstelling hebben.

Het contract van Sneijder loopt in Istanbul door tot medio 2018. In die verbintenis is een vaste afkoopsom van 7,5 miljoen euro opgenomen. Eerder deze transferperiode kozen spelers als Carlos Tévez en Oscar al voor een Chinees vervolg van hun carrière. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.