Chinese bond trapt op rem bij transfergekte

Reacties

De nodige spelers hebben inmiddels de lokroep uit China niet kunnen weerstaan. De Chinese bond is echter op de rem gaan staan om de toestroom te beperken.

Chinese bond trapt op rem bij transfergekte

De Chinese clubs hebben met geld gesmeten om buitenlandse sterren te verleiden hun carrière voort te zetten in het Verre Oosten. Inmiddels staat de teller deze winterstop op meer dan 150 miljoen euro aan transfersommen, waarvan zestig miljoen voor Oscar (foto). De Chinese overheid zette al vraagtekens bij de gang van zaken. Nu heeft de nationale bond ook maatregelen genomen om een ongebreidelde toestroom binnen de perken te houden.

De clubs mogen per competitieduel slechts drie buitenlandse spelers binnen de lijnen brengen, waarbij in de wedstrijdselectie een maximum van vijf niet-Chinese krachten is ingesteld. Bovendien moeten er minimaal drie spelers onder de 23 jaar in de selectie zijn opgenomen, met zeker eentje in de basis.

De maatregelen zijn bedoeld om spelers uit eigen land de kans te geven zich te ontwikkelen, zodat het doel van de Chinese overheid - over tien jaar een goed figuur slaan op een WK - niet uit het oog wordt verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.