Chinees Li veroorzaakt premierel bij ADO Den Haag

Reacties

De spelersgroep van ADO Den Haag is boos, omdat de club weigert hogere winstpremies uit te keren. Die geldbedragen zijn wél beloofd door de Chinees Chun Li, die de afgelopen weken al vaker in opspraak kwam.

Chinees Li veroorzaakt premierel bij ADO Den Haag

Li is de tussenpersoon die de deal tussen ADO en United Vansen uit Peking regelde. Sindsdien bemoeit hij zich met van alles bij de club. Kennelijk heeft Li ook toegang tot de ruimtes van het Kyocera Stadion, want hoe kon hij anders tot twee keer toe met de spelers vergaderen over de nieuwe premies? Op 14 en 19 augustus sprak Li met de spelersraad.

Nadat hij de nieuwe bedragen had bekendgemaakt, ontstond een juichstemming in het spelershome. Dat duurde echter niet zo lang. Toen de spelers bij de nieuwe directeur Maarten Fontein navraag deden hoe het zat met het extra geld, bleken de beloftes van Li nergens op gebaseerd. Tot ontsteltenis van de spelers zei Fontein dat hij er niets mee te maken had en dat ze de hogere bedragen konden vergeten.

'Meneer Li kan heel wat hebben beloofd en verteld, maar hij heeft geen beslissingsbevoegdheid. Hij spreekt niet namens ADO, want hij gaat daar niet over', aldus Fontein. 'Voor mij is dit een zaak van het technisch hart, dus in dit geval van technisch manager Rob Meppelink en trainer Henk Fraser.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.