China door naar laatste acht van Azië Cup, exit Noord-Korea

Reacties

China heeft zich woensdagochtend na een nipte zege op Oezbekistan geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Azië Cup. Saoedi-Arabië en Oezbekistan moeten in Australië uitmaken wie zich als nummer twee van Groep B plaatst.

China door naar laatste acht van Azië Cup, exit Noord-Korea

China - Oezbekistan 2-1
China is na de zwaarbevochten zege in Brisbane verzekerd van de kwartfinale. In het Scunhorpe Stadium stond de ploeg van bondscoach Alain Perrin halverwege met 0-1 achter na een treffer van Oezbekistan-middenvelder Odil Akhmedov. In de tweede helft bezorgden Wu Xi en Sun Ke (foto) China alsnog drie punten en dus de groepswinst in Poule B.

Noord-Korea - Saoedi-Arabië 1-4
Saoedi-Arabië is na de ruime zege op Noord-Korea nog steeds in de race voor een plaats bij de laatste acht van van het toernooi om de Azië Cup. In Melbourne velden Naif Hazazi, Mohammed Al-Sahlawi (twee treffers) en Nawaf Shaker Al-Abed het vonnis over de Noord-Koreanen. Saoedi-Arabië en Oezbekistan moeten zondag in een onderling duel bepalen wie zich plaatst voor de volgende ronde. Beide landen hebben drie punten na twee duels, terwijl Noord-Korea is uitgeschakeld na twee nederlagen.

Bekijk hier al onze video's