Chili met succes in beroep tegen schorsing Jara

Reacties

De Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL heeft de schorsing voor Gonzalo Jara teruggebracht naar twee duels. De Chileen komt echter niet meer in actie tijdens de strijd om de Copa América.

Chili met succes in beroep tegen schorsing Jara

In het kwartfinaleduel met Uruguay stak Jara zijn vinger tussen de billen van Cavani. De Uruguayaan reageerde daarop door Jara een tik te geven, wat hem op een rode kaart (twee keer geel) kwam te staan. Mede daardoor ging Uruguay met 1-0 ten onder.

Jara werd aanvankelijk voor drie wedstrijden geschorst, maar de tuchtcommissie van de CONMEBOL besloot nadat hoger beroep was aangetekend tot strafvermindering. Chili speelt echter nog maar twee wedstrijden op het toernooi. Dinsdag om 1.30 uur Nederlandse tijd wacht de halve finale tegen Peru. Daarna volgt de finale of strijd om de derde plaats.

Jara moet niet alleen met een schorsing boeten voor zijn actie. FSV Mainz 05, de club waar hij onder contract staat, heeft namelijk verklaard dat de verdediger annex middenvelder bij elk aannemelijk bod mag vertrekken. De club wenst niet langer geassocieerd te worden met de Chileen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.