Chili en Peru op weg naar kwartfinales Copa América

Alexis Sánchez bewees tegen Uruguay zijn waarde voor Chili, dat zich net als Peru kan opmaken voor een vervolg in de strijd om de Copa América.

Chili en Peru op weg naar kwartfinales Copa América

Uruguay-Chili 1-1Uruguay en Chili boden het publiek in Mendoza een aantrekkelijke wedstrijd. Met het resultaat kon vooral Chili zich gelukkig prijzen, want door het 1-1 gelijkspel is de volgende ronde zo goed als zeker. De ploeg van bondscoach Claudio Borghi dankte het punt aan Alexis Sánchez, die na ruim een uur de openingstreffer van Álvaro Pereira ongedaan maakte.

De 22-jarige aanvaller van Udinese - nadrukkelijk in de belangstelling van Barcelona - is een van de belangrijke krachten van Chili, dat een van de smaakmakers is van het Copa América-toernooi. 'Ik speel liever gelijk op deze manier, dan lelijk te winnen', zei Borghi. 'Het was een goede test, maar we hebben nog niets.'

Peru-Mexico 1-0Het jonge Mexico bleek niet opgewassen tegen Peru, dat aan één treffer genoeg had om drie punten bij te kunnen schrijven. Paolo Guerrero maakte pas acht minuten voor het einde de winnende goal, nadat Peru al de nodige kansen onbenut had gelaten.

Bondscoach Sergio Markarian waarschuwde voor euforie bij Peru, dat met vier punten na twee duels vrijwel zeker is van de volgende ronde. 'We hebben nog niets bereikt. Het toernooi begint pas in de kwartfinales. Ons doel is om die fase te bereiken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's