Chigirinskiy blijft tekorten bij Vitesse dekken

Reacties

Ook komend seizoen zal Alexander Chigirinskiy de gaten in de begroting van Vitesse dichten. Dat heeft de grootaandeelhouder algemeen directeur Joost de Wit onlangs laten weten tijdens een onderhoud in Moskou.

Chigirinskiy blijft tekorten bij Vitesse dekken

De Arnhemse club is druk bezig de kosten te drukken, maar wil wel investeren in de jeugdopleiding, scouting en innovatie. Chigirinskiy heeft volgens De Wit zijn handtekening gezet onder de plannen en zal ook na de zomer de tekorten dekken. Dat is opvallend, aangezien de voetbalvriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich in de vijf jaar dat hij betrokken is bij de club, pas twee keer in Stadion Gelredome is geweest.

De Wit begrijpt de scepsis. 'Maar hij ziet alle wedstrijden', zegt De Wit. 'Hij praat vol trots over zijn club. We hebben elkaar lang gesproken, een hapje gegeten. Chigirinskiy is al fan van het Nederlandse voetbal sinds 1974. Hij volgde het WK in Duitsland voor de tv en werd net als ik betoverd door het spel. Het aanvallende voetbal! Sindsdien is hij fan gebleven. Dat heeft hij ook met het voetbal dat Vitesse nu onder Peter Bosz laat zien. Het was heel leuk hem daar zo enthousiast over te horen. Hij weet precies wat er speelt. Dat Eloy Room nu onze doelman is en dat Davy Pröpper zich sterk ontwikkelt. Chigirinskiy heeft aangegeven zo vaak mogelijk te komen kijken. Maar vergis je niet, het is in Rusland nu ook hectisch. Hij heeft diverse bedrijven waaraan hij leidinggeeft.'

Vitesse wil met oog op de strenge Financial Fair Playregels de broekriem verder aanhalen. Zo bezuinigt de club opnieuw twee miljoen euro op het spelersbudget.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.