Chievo vanaf de stip voorbij Inter

Chievo deed in de Serie A weer eens van zich spreken. De kleine club uit Verona tackelde koploper Internazionale met 2-1. De Milanezen hadden veel commentaar op hoe de goals van Chievo tot stand kwamen en speelden bijna een uur met een man minder.

De onvrede bij Inter kwam voort uit de twee strafschoppen die het in de eerste helft tegen kreeg. In de 20ste minuut gaf de grensrechter aan dat Fabio Cannavaro hands had gemaakt. Eugenio Corini liet Francesco Toldo kansloos: 1-0.

Ruim een kwartier later was het opnieuw raak. Deze keer meende scheidsrechter Racalbuto dat Javier Zanetti zich vergreep aan Sergio Pellissier. Inter-middenvelder Okan protesteerde zo heftig dat hij rood kreeg. Corini benutte ook zijn tweede penalty.

In de tweede helft ging Inter ondanks de nummerieke minderheid op zoek naar eerherstel. Kansen kwamen er vooral Gabriel Batistuta, maar de Argentijn kreeg hem er niet in.

Christian Vieri had wel succes. De topscorer van de Serie A kon in de 70ste minuut simpel intikken nadat een vrije trap van Alvaro Recoba tussen een stel Chievo-benen caramboleerde. Voor Vieri was het zijn honderdste goal in de Serie A.

Vlak voor tijd leek Vieri ook de gelijkmaker op zijn schoen te hebben. Doelman Lupatelli redde echter fraai. Meer dan een persoonlijk succesje kon Vieri dan ook niet vieren bij de verliezende nummer één van Italië.