Chievo pakt tweede plaats af van Lecce

Chievo is de nieuwe nummer twee van de Serie A. De ploeg uit Verona klopte op eigen veld de vorige nummer twee, Lecce met 2-1.

Chievo verdiende het ook om te winnen. De Veronesi namen het meeste initiatief tegen de afwachtende ploeg van coach Zdenek Zeman. De Zuid-Italiaanse ploeg gokte vooral op de counter.

Vlak na rust kwam Chievo op voorsprong. In de 48ste minuut schoot Roberto Baronio een vrije trap binnen vanaf de rand van de zestien meter, met een beetje geluk want de bal werd van rchting veranderd door de muur. Simone Tiribocchi vergrootte de voorsprong in de 79ste minuut door als snelste te reageren in de zestien van Lecce. Pas ver in blessuretijd deed Mirko Vucinic iets terug namens de bezoekers.

Ook Cagliari doet het goed en deelt met Chievo de tweede plaats, met negen punten uit vijf duels. De Sardijnse club won met 2-1 van Brescia dankzij een goal van Antonio Langella in de 82ste minuut. Gianfranco Zola had in de eerste helft zijn Cagliari nog op een 1-0 voorsprong gezet uit een strafschop. Andrea Caracciolo tekende voor de gelijkmaker van Brescia.