Chievo krijgt te weinig door buitenspelgoal Verona

Reacties

Chievo Verona heeft te weinig gekregen in de Derby di Verona. Het was tegen Hellas Verona heer en meester, maar moest zich door een buitenspelgoal tevreden stellen met een punt: 1-1.

Chievo krijgt te weinig door buitenspelgoal Verona

Verona was vastberaden om Chievo in de derby op zijn plek te zetten. Chievo ging de stadstrijd namelijk in als verrassende nummer zeven, terwijl het grotere Verona nog geen enkele keer had gewonnen en daardoor gedeeld laatste stond.

Chievo was voor rust echter de betere partij in Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Luca Rigoni en Valter Birsa waren gevaarlijk met keiharde schoten, maar Verona-doelman Rafael had op beide pogingen een antwoord. Verona liet nauwelijks van zich spreken. Dat had ongetwijfeld te maken met het geblesseerd ontbreken van spitsen Giampaolo Pazzini en Luca Toni.

Ook na rust heerste Chievo. Alberto Paloschi miste in de zestigste minuut een flinke kans en drie minuten later vuurde Perparim Hetemaj (ex-FC Twente) op de paal. Het was echter Verona dat twintig minuten voor het einde de leiding nam. Eros Pisano kopte van dichtbij binnen, maar de goal had helemaal niet mogen tellen omdat hij ruim buitenspel stond toen Vangelis Moras (rechts op de foto, links Paloschi) de bal naar hem doorkopte. Arbiter Daniele Doveri keurde de goal echter goed.

Die goal leek het duel te beslissen, maar Chievo kwam zeven minuten voor het einde langszij via een kiezelharde kopbal van Lucas Castro na een voorzet van Massimo Gobbi. De Clivensi gingen nadien op zoek naar de zege, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor moet Chievo zich tevreden stellen met een punt, terwijl het de zege verdiend omdat het sterker was en de goal van Verona afgekeurd had moeten worden. Chievo staat nu gedeeld vierde. Verona blijft onder de degradatiestreep staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.