Chiellini moet definitief streep zetten door kwartfinale

Cesare Prandelli kan zondag niet over Giorgio Chiellini beschikken als Italië de kwartfinale van het EK speelt. De verdediger komt dit toernooi waarschijnlijk helemaal niet meer in actie.

Chiellini moet definitief streep zetten door kwartfinale

Chiellini liet zich maandagavond in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Ierland na een uur spelen noodgedwongen vervangen door zijn clubgenoot Leonardo Bonucci. De verdediger kampt met een spierverrekking in zijn linkerdijbeen, die hem zeker een week aan de kant houdt.

'Helaas bleek de vrees van maandagavond gegrond', aldus bondsarts Enrico Castelacci. 'Uit de tests bleek dat er een spierverrekking is opgetreden en het blijft lastig te voorspellen wanneer hij weer fit is. We nemen geen risico's en willen dat hij zo goed mogelijk herstelt.'

Het toernooi van Chiellini lijkt voorbij, aangezien een dergelijke spierverrekking over het algemeen twintig dagen duurt om te herstellen. Dat zou betekenen dat hij een week na de finale pas fit is.

Italië plaatste zich maandag als nummer twee achter Spanje voor de kwartfinale. De tegenstander komt uit Groep D, waar Frankrijk, Engeland en Oekraïne en Zweden nog strijden om twee plaatsen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's