Chicharito maakt Leverkusen groot in Mexico

Reacties

De twintigste speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. Vincent Okker, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, blikt vooruit.

Chicharito maakt Leverkusen groot in Mexico

Dieser Spieltag ist der Gipfel!, zo blokletterde de krant Bild eerder deze week. Deze speelronde neemt de topvier van de Bundesliga het tegen elkaar op. Ook is er een ontmoeting tussen de nummers vijf en zeven, Schalke 04 en VfL Wolfsburg.

Borussia Dortmund en Hertha BSC bekleedden exact een jaar terug de twee onderste plaatsen in de competitie. Nu is BVB de beste vice-koploper in de Bundesliga-historie, terwijl Hertha zich dé revelatie van 2015/16 mag noemen.

Het bezoek van Bayern München aan Bayer Leverkusen staat zaterdag in het teken van het duel der aanvallers. Robert Lewandowski versus Javier Chicharito Hernández, die door Louis van Gaal bij Manchester United te licht werd bevonden maar deze jaargang al 21 keer tot scoren kwam in officieel verband voor Die Werkself. Met zijn productiviteit heeft de kleine Mexicaan in Leverkusen icoon Stefan Kiessling afgelost als Leistungsträger.

De ontwikkelingen hebben er ook toe geleid dat de clubleiding dit seizoen in populariteit enorm is gegroeid in Mexico, waar Hernández als volksheld door het leven gaat. Zo bleek al tijdens zijn komst vorig jaar augustus, toen alle social mediakanalen en marketingafdeling van Bayer Leverkusen op hun kop stonden. En tijdens het trainingskamp in Orlando in januari werd Bayer Leverkusen bijna belaagd door uitzinnige fans, vooral de Latijnse gemeenschap. De eveneens in Florida aanwezige profs van Schalke 04 konden datzelfde moment anoniem over straat. 'Chicharito is Mexico's beste exportproduct sinds Hugo Sánchez', aldus Bayers voorzitter Michael Schade.

Alleen lijkt het erop dat Hernández na dit seizoen alweer klaar is in de Bundesliga. Zijn carrière staat weer op de rails. Na twee seizoenen in de marge bij Manchester United en (op huurbasis) Real Madrid flirt de aanvaller opzichtig met clubs uit de Premier League. Voor Bayer Leverkusen zou het vertrek van Chicharito dus méér betekenen dan alleen sportief verlies.

Maulwurf-Affäre
Bayern München heeft zijn eigen perikelen. Ook al zou het zomaar kunnen zijn dat Der Rekordmeister zijn voorsprong op de nummer twee -  Borussia Dortmund - heeft uitgebreid tot elf punten is het weer onrust troef. De beruchte Maulwurf-Affäre, waarbij een Bayern-speler anoniem in Kicker verklaarde dat de stemming intern 'niet goed' is.

Het grote aantal blessures, onder wie nieuwkomer Serdar Tasci, de zoveelste vermeende dronkenschap van Arturo Vidal. En niet te vergeten Pep Guardiola, die de goede resultaten ten spijt met de dag aan populariteit lijkt in te boeten. 'Misschien probeert men de competitie weer spannend te maken door Bayern München met deze beweringen in een kwaad daglicht te stellen', aldus sportdirecteur Matthias Sammer. 'Ik kan iedereen zeggen dat het omgekeerde zal gebeuren. Bayern zal als team nog hechter worden!'

Programma
Borussia
Mönchengladbach
05-02
20:30
Werder Bremen
Schalke 04 06-02
15:30
VfL Wolfsburg
Eintracht Frankfurt 06-02
15:30
VfB Stuttgart
Hannover 96 06-02
15:30
FSV Mainz 05
Hertha BSC 06-02
15:30
Borussia Dortmund
FC Ingolstadt 04 06-02
15:30
FC Augsburg
Bayer Leverkusen 06-02
18:30
Bayern München
Hamburger SV 07-02
15:30
1. FC Köln
1899 Hoffenheim 07-02
17:30
Darmstadt 98
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.