Chicharito houdt Real Madrid ook in titelrace

Real Madrid heeft de achterstand op Barcelona weer teruggebracht tot twee punten. Maar makkelijk ging het De Koninklijke in Vigo allerminst af (2-4).

De absentie van de geblesseerden Gareth Bale en Karim Benzema bood Javier Hernández  de gelegenheid zich weer te laten gelden. De Mexicaan greep net als in het Champions League-duel met Atlético Madrid zijn kans. Met twee doelpunten was hij ook in Vigo de gevierde man bij Real Madrid.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti had de productie van Chicharito ook nodig om in het spoor te blijven van Barcelona, dat zaterdag met 2-0 had gewonnen van stadsgenoot Espanyol. Celta de Vigo toonde zich een lastige klant die zelfs in de negende minuut brutaal de leiding nam.

De openingsgoal van Nolito na een fraaie solo bleek de voorbode van een spectaculaire eerste helft. Real Madrid stelde weliswaar binnen een kwartier orde op zaken via Toni Kroos en Hernández, maar moest opnieuw beginnen na de 2-2 van Santi Mina.

Dankzij een gelukkige treffer van James Rodríguez - zijn schot werd van richting veranderd – zocht Real Madrid na 45 minuten met een voorsprong de kleedkamer op. In de tweede helft maakte in de 69ste minuut een einde aan de illusies van celta de Vigo. De pass van Sergio Ramos met buitenkant voet was fraai, de aanname en de afronding evenzeer van Chicharito.