Chevalier: 'Had nog nooit van RKC Waalwijk gehoord'

Lees het uitgebreide interview met Teddy Chevalier in Voetbal International 35. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag 29 augustus in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer en bestel VI.

Chevalier: 'Had nog nooit van RKC Waalwijk gehoord'

Er speelt een heuse vedette bij RKC Waalwijk. Zijn naam is Teddy Chevalier (25), Fransman van geboorte en spits van beroep. Ooit een begeerd talent in België, tot hij na een autobrand 'in eennachtmerrie' verdwaalde. Op zoek naar betere tijden belandde hij in Waalwijk.

'Ik had nog nooit van de club gehoord, kende alleen Ajax, PSV en Feyenoord uit Nederland', vertelt Chevalier. 'Maar dat geeft niet. Mijn zaakwaarnemer vertelde dat RKC de juiste club zou zijn en hij had gelijk. Ik ben goed opgevangen door mijn medespelers, de trainer geeft me vertrouwen, ik mag voetballen zoals ik dat graag doe.'

'In het begin moesten de jongens hier wel even wennen. Aan mijn loopacties, vooral. Nu loopt het elke week beter. Zoiets duurt altijd even. Zoals Manchester United moet wennen aan Robin van Persie, zo moet RKC Waalwijk wennen aan Teddy Chevalier. Dat is normaal.' (Geert-Jan Jakobs)

<br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's