Chery: 'Wil me net zo ontwikkelen als Dries Mertens'

Op een zonnige oktobermiddag in De Kuip beleefde hij zijn mooiste moment als voetballer tot nu toe. ADO Den Haag won met 3-0 bij Feyenoord en Tjaronn Chery (23) diende zich aan als nieuwe smaakmaker.

Chery: 'Wil me net zo ontwikkelen als Dries Mertens'

Na een lange omweg maakt het voormalige toptalent van FC Twente nu dan eindelijk meters in de Eredivisie. Aan ambitie geen gebrek. 'De ontwikkeling die Dries Mertens heeft doorgemaakt, wil ik ook doormaken. En kán ik ook doormaken', stelt Chery in de nieuwe editie van Voetbal International.

Net als bij Mertens waren er lang twijfels of Chery fysiek wel geschikt was voor voetbal op het hoogste niveau. Hij gold als een groot talent bij FC Twente, maar brak daar nooit door. Na omzwervingen in de Jupiler League is hij nu dan toch speler in de Eredivisie.

'Ik heb veel tegenslag gehad, ook op privégebied, en ik ben klein. Daarom heb ik het bij Twente niet gered. Maar ik gaf niet op. Ging elke dag het krachthonk in, verzaakte nooit, bleef me tegen iedereen goed gedragen. En nu ben ik bij ADO. Als iemand géén slechte mentaliteit heeft, ben ik het. Ik moet het maken als voetballer, ik heb simpelweg geen keuze.'

Volgens Chery is het aan Feyenoorder Karim El Ahmadi te danken dat hij overeind is gebleven. 'Karim is mijn vriend, mijn voorbeeld en mijn redder', prijst de aanvaller. 'Er waren momenten dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Geen geld, geen toekomstperspectief. Ik ken veel mensen die op het verkeerde pad zijn beland, even dreigde ik ook die kant op te gaan. Maar zo ver is het gelukkig nooit gekomen. Karim heeft daar een grote rol in gespeeld.' (Geert-Jan Jakobs) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's