Chery gaat niet akkoord met voorstel van de aanklager

Tjaronn Chery legt zich niet neer bij het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De KNVB had voor de ADO Den Haag-aanvaller een sanctie van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, in gedachten.

Chery gaat niet akkoord met voorstel van de aanklager

Zaterdagavond werd Chery op bezoek bij zijn oude club FC Twente (0-2) van het veld gestuurd met een rode kaart. Die kreeg hij van arbiter Jan Wegereef nadat hij opzichtig Robbert Schilder raakte op zijn enkel.

Na afloop van de nederlaag toonde Chery zich al direct schuldbewust. 'Ik zag dat Robbert Schilder de bal te zacht aangespeeld kreeg en schatte het in als een fifty-fifty-situatie', legde Chery uit. 'Maar ik was te laat en raakte zijn enkel. De scheidsrechter kan voor die actie een rode kaart geven.'

Nu Chery niet akkoord gaat, moet de tuchtcommissie zich buigen over de strafmaat. De zaak van de ADO-aanvaller dient donderdag. Mits de sanctie gehandhaafd blijft, komt Chery voor de winterstop niet meer in actie. Dan mist hij de duels met PEC Zwolle, Feyenoord en NEC.

SC Heerenveen-verdediger Jeffrey Gouweleeuw ging wel akkoord met zijn voorstel. Hij is nu twee duels geschorst (tegen Roda JC en FC Utrecht) en kreeg tevens een wedstrijd voorwaardelijk opgelegd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's