Chelsea-legende Lampard zet punt achter rijke carrière

Reacties

Frank Lampard heeft een punt achter zijn spelersloopbaan gezet. De 38-jarige Engelsman vindt het na 21 seizoenen mooi geweest.

Chelsea-legende Lampard zet punt achter rijke carrière

Lampard kondigde halverwege november vorig jaar al zijn afscheid aan bij New York City FC. Toen was nog niet bekend of hij zijn rijke carrière elders een vervolg zou geven. Donderdagochtend heeft de middenvelder bevestigd dat zijn afscheid definitief is.

Lampard doorliep de jeugdopleiding van West Ham United en verkaste in 2001 op 23-jarige leeftijd voor zo'n zestien miljoen euro naar Chelsea. Daar groeide hij uit tot een boegbeeld. De 106-voudig Engels international speelde 626 officiële wedstrijden voor The Blues, won er drie keer de landstitel en veroverde in 2012 de Champions League.

In 2014 besloot de geboren Londenaar te verkassen naar de Verenigde Staten, waar hij ging spelen voor New York City FC. Amper een maand na die overstap was er een controversiële huurperiode bij Manchester City, waarna Lampard daadwerkelijk in New York ging spelen.  

Garantie voor goals
Lampard wist als geen ander de weg naar het doel te vinden. De voormalige Chelsea-captain scoorde in de Premier League liefst 177 keer. Alleen aanvallers Alan Shearer, Wayne Rooney en Andy Cole deden het op dat vlak beter.

De sterspeler van weleer heeft ambities om coach te worden en gaat een opleiding volgen bij de voetbalbond. In de voorbije periode sloeg hij naar eigen zeggen aanbiedingen uit binnen- en buitenland af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.