Chelsea-icoon Lampard volgt Villa naar New York

Reacties

Frank Lampard vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. De middenvelder verbindt zich voor twee jaar aan New York City FC, dat hem transfervrij overneemt van Chelsea.

Chelsea-icoon Lampard volgt Villa naar New York

Begin juni maakte aanvoerder Lampard (36) officieel bekend dat hij zijn aflopende contract bij Chelsea niet zou verlengen. De club deed hem een verlaagde aanbieding, maar de geboren Londenaar besloot om te gaan voor een nieuw avontuur. Dat voert hem nu dus richting New York City FC.

Die club werd in 2013 opgericht door het Engelse Manchester City en honkbalclub New York Yankees. Vanaf maart 2015, als het nieuwe voetbalseizoen in Amerika begint, doet New York City FC mee aan de Major League Soccer. Om daarin beslagen ten ijs te komen, legde het onlangs ook al topscorer aller tijden van het Spaanse nationale elftal David Villa vast. De Spanjaard sluit in afwachting van de start van de MLS nog aan bij het Australische Melbourne City FC. Ook Lampard sluit een tijdelijk verblijf bij een andere club in afwachting van de Amerikaanse competitiestart niet uit.

Zo komt er na bijna negentien jaar een einde aan de profcarrière van Lampard in Engeland. Hij maakte zijn debuut in oktober 1995 voor Swansea City, dat hem huurde van West Ham United. Voor The Hammers kwam hij in januari 1996 voor voor het eerst in actie. In juni 2001 verruilde hij West Ham voor Chelsea.

Clubtopscorer
Op Stamford Bridge speelde hij uiteindelijk dus 13 jaar en 648 officiële wedstrijden, waarin hij 211 keer scoorde. Hij is daarmee clubtopscorer aller tijden. Voor Engeland, waarmee hij nog uitkwam op het afgelopen WK, speelde hij 106 interlands. Vooralsnog heeft hij nog niet bekend gemaakt te stoppen als international, al ligt dat wel in de lijn der verwachting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.