Chelsea worstelt zich langs stug Newcastle, Mitrovic held van Fulham

Chelsea heeft zondag ook de derde wedstrijd in de Premier League in winst omgezet. Tegenstander Newcastle United was wel dicht bij een gelijkspel. Fulham dankte de overwinning op Burnley grotendeels aan spits Alexander Mitrovic.

Newcastle United
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Hoewel Newcastle en Chelsea bij een 0-0 ruststand de kleedkamer ingingen, waren de Londenaren in de eerste helft het meest dreigend. Zo schoten Eden Hazard en Pedro net naast, terwijl keeper Martin Dubravka later in de weg lag bij een poging van de Spanjaard. Aan de andere kant zorgde Salomón Rondón voor de grootste kans van de thuisploeg. Zijn kopbal zeilde naast het doel van Kepa Arrizabalaga.

Aangezien de goal ook na rust uitbleef en het aantal kansen op één hand te tellen was, greep Chelsea-manager Maurizio Sarri in. Met Olivier Giroud in de spits als vervanger van Álvaro Morata en Willian op de plek van Pedro hoopte de Italiaanse oefenmeester op nieuwe aanvallende impulsen. Ondanks een balbezit van liefst 91 procent in de tweede helft kwamen de Londenaren lang niet door de muur van het stugge Newcastle heen.

Vlak nadat verdediger Antonio Rüdiger namens Chelsea de lat raakte met een pegel van afstand kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Daar had de ploeg van Sarri wel een strafschop voor nodig. Marcos Alonso werd gevloerd en Hazard schoot raak vanaf elf meter: 0-1.

Toch moest Chelsea nog aan de bak, want Joselu kopte met nog een paar minuten op de klok raak. Giroud kreeg kort daarvoor een elleboogstoot van DeAndre Yedlin, de man van de voorzet. Tot woede van de Fransman werd de treffer niet afgekeurd, maar hij kon kort daarna wel weer juichen toen Alonso via het been van Yedlin de bal in het doel werkte: 1-2. Hierdoor verlengde Chelsea de winstreeks in de Premier League.

Fulham
Fulham
4 - 2
Burnley
Burnley

Fulham en Burnley maakten er vooral in de eerste helft een spektakelstuk van. Het begon in de vierde minuut bij Jean Michaël Seri, die na een pass van Atlético Madrid-huurling Luciano Vietto van afstand raak schoot. Na de gelijkmaker van Jeff Hendrick uit een counter van Burnley was het de beurt aan Mitrovic.

De Servische spits sloeg binnen drie minuten twee keer met zijn hoofd toe. Eerst uit een voorzet van Tom Cairney en daarna op een dieptepass van Vietto. Door de aansluitingstreffer van James Tarkowski stond het bij rust 3-2. In de tweede helft viel er een stuk minder te beleven. Fulham, dat het gevaarlijkst was, sloeg in de slotfase nog een keer toe. André Schürrle zorgde op aangeven van Mitrovic voor 4-2.