Chelsea wint 'set' van Everton: negen doelpunten

Koploper Chelsea blijft ongeslagen in de Premier League. De ploeg van manager José Mourinho dankte de 6-3 overwinning op Everton aan een furieuze start en een ongelooflijk doelpuntrijke tweede helft.

Hoewel er sprake was van een eventuele langdurige afwezigheid van Diego Costa, stond de Spanjaard gewoon in de basis. De zomeraankoop van Chelsea liep op de training van woensdag een hamstringblessure op en er werd gevreesd dat zijn herstel vier tot zes weken zou duren. Niets van dit alles.

Suprieure start
Sterker nog: al na 38 seconden was Costa trefzeker. De spits controleerde de dieptepass van Cesc Fabregas, bleef koel en scoorde. Iets meer dan twee minuten later was het opnieuw raak. Ramires zag dit keer de ruimte achter de verdediging, waar rechtstback Branislav Ivanovic voor een verdubbeling van de voorsprong zorgde. Ook hij verschalkte doelman Everton-doelman Tim Howard over de grond.

Ondanks de superieure start van de Londenaren liet Everton zich niet overbluffen. Nog voor rust zorgde Kevin Mirallas dat de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam. De Belgische spits reageerde alert bij een voorzet vanaf rechts. Hij knikte de inswinger van Seamus Coleman met een goede kopstoot achter doelman Thibaut Courtois.

Zes doelpunten
Het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft was tevens het startsein voor een doelpuntrijke 45 minuten. Wederom was het binnen een tijdsbestek van drie minuten twee keer raak. Dit keer had Coleman wederom een groot aandeel. De rechtsback maakte een eigen doelpunt en bracht de marge voor Chelsea op twee.

Ruim twee minuten later was het Steven Naismith die de spanning terugbracht in de wedstrijd met een knal in de rechterhoek (2-3). Nemanja Matic deed die goal in de 74ste minuut teniet toen hij op aangeven van Ramires de 2-4 tegen de touwen schoot. De als invaller op het veld gekomen Samuel Eto'o scoorde bij zijn debuut voor Everton nog tegen zijn voormalige werkgever (kopbal, 3-4), maar Ramires en Costa zorgden ervoor dat Chelsea de drie punten mee naar Londen mocht nemen.