Chelsea wint ook zonder Diego Costa, Arsenal gelijk

Koploper Chelsea maakte ook in speelronde acht van de Premier League geen fout. Op bezoek bij Crystal Palace bleek het tiental van manager José Mourinho te sterk. Stadgenoot Arsenal bracht het er minder goed vanaf in eigen huis tegen Hull City.

Crystal Palace - Chelsea 1-2
Ook Crystal Palace is er niet in geslaagd om Chelsea te verslaan. The Blues, zonder clubtopscorer Diego Costa, speelden tot dusver alleen gelijk tegen directe concurrent Manchester City (1-1) en heeft verder alles nog gewonnen in de Premier League. Ook op bezoek bij stadgenoot Palace was de ploeg van manager José Mourinho heer en meester, al zorgde de rode kaart van César Azpilicueta wel even voor onrust. De Spanjaard werd vlak voor de rust van het veld gestuurd na een schandalige tackle op Mile Jedinak.

De Braziliaanse spelmaker Oscar opende met een fraaie vrije trap de score op Selhurst Park.

Chelsea moest niet alleen verder met tien man, maar weet ook dat Azpilicueta hierdoor ontbreekt tijdens de topper van volgende week tegen Manchester United. En dat terwijl de bezoekers eenvoudig domineerden en na zes minuten al de score hadden geopend via een fraaie trap van Oscar. Schrale troost voor Chelsea was de tweede gele van Damien Delaney in de 43ste minuut, waardoor het aantal spelers alweer snel in evenwicht was. Na de rust was het over en uit voor Palace. Cesc Fàbregas zette na een mooie combinatie met Eden Hazard en Oscar al snel de marge op twee namens de koploper van Engeland. Het slotakkoord was voor Frazier Campbell, die de eindstand bepaalde namens Palace.

Arsenal – Hull City 2-2
Op zoek naar de eerste competiezege sinds 20 september, zette Alexis Sánchez na een klein kwariter Arsenal op een 1-0 voorsprong. De Chileen mikte de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied laag en hard in de verre hoek. Echt lang konden de Londenaren niet genieten van deze voorsprong, want vier minuten later bracht Mohamed Diame Hull City langszij met een rake stift.

Direct na rust drukte Abel Hernández de Londenaren verder in de problemen. De 24-jarige Uruguayaan knikte een voorzet vanaf rechts achter doelman Wojciech Szczesny. De aanvaller had lange tijd de illusie dat hij zich tot matchwinner had gekroond, maar daar stak Danny Welbeck in extremis een stokje voor. Op aangeven van Sánchez, die drie verdedigers omspeelde voordat hij de bal afspeelde, verzorgde hij alsnog de 2-2.

Daardoor bleef de schade voor de Londenaren beperkt. Arsenal kwam door het ene puntje op elf punten, de ploeg uit Hull doe het niet veel slechter met tien punten uit acht competitieduels.

Everton - Astona Villa 3-0
Aanvoerder Ron Vlaar keerde op bezoek bij Everton terug na een slepende kuitblessure, maar heeft niet kunnen voorkomen dat Aston Villa zonder punten huiswaarts keerde. Namens The Toffees velden Phil Jagielka, Romelu Lukaku en Seamus Coleman het vonnis over de ploeg van manager Paul Lambert. Aston Villa incasseerde alweer de vierde competitienederlaag op rij, terwijl Everton juist een einde maakte aan een negatieve serie. Na de nederlagen tegen Crystal Palace en Manchester United en het gelijkspel bij Liverpool pakte Everton op Goodison Park weer eens drie punten.