Chelsea wint nipt, Arsenal weer niet

Chelsea-Charlton Athletic 2-1Chelsea heeft er drie punten bij. De regerend kampioen verdiende de overwinning thuis tegen Charlton maar maakte het zichzelf onnodig lastig. De start was nog voortvarend. Al na vijf minuten opende Didier Drogba (foto) de score. De Ivoriaanse spits reageerde razendsnel uit de rebound.

Drogba miste daarna een flink aantal kansen. Mede daardoor kwam Charlton zomaar langszij. Jerrel Hasselbaink kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde met links zuiver uit. Chelsea herstelde zich toen Ricardo Carvalho raak kopte uit een hoekschop.

Frank Lampard had zelf voor de 3-1 kunnen zorgen maar faalde vanaf de stip. Doelman Scott Carson redde. Invaller Salomon Kalou had de penalty afgedwongen na een wel heel onschuldig duel. Ondanks Lampards misser, kwam de zege niet meer in gevaar.

Chelsea klimt met negen uit vier op de ranglijst. Khalid Boulahrouz speelde negentig minuten. Ashley Cole (invaller) maakte zijn debuut voor The Blues.

Arsenal-Middlesbrough 1-1
Arsenal beleeft nog weinig lol aan het nieuwe stadion. Ook de tweede wedstrijd dit seizoen wisten The Gunners niet te winnen. Na de 1-1 tegen Aston Villa, moest Arsenal vol gas geven om niet te verliezen van Middlesbrough.

De gasten namen na twintig minuten een voorsprong. James Morrison rondde knap af met buitenkant voet. Arsenal kwam pas in de 69ste minuut langszij. Thierry Henry benutte een strafschop nadat Emmanuel Eboué was neergehaald door Stuart Downing.

George Boateng stond toen al niet meer op het veld. De Nederlandse middenvelder kreeg vier minuten eerder rood, al leek zijn tackle op Fredrik Ljungberg niet al te zwaar. Robin van Persie werd twintig minuten voor tijd vervangen bij Arsenal.

Portsmouth-Wigan Athletic 1-0
Portsmouth nestelde zich naast Everton aan kop van het Premiership. De ploeg van Harry Redknapp, die zoveel spelers mocht halen, won voor de derde keer in vier wedstrijden. Benjani Mwaruwari maakte het enige doelpunt. Bij Wigan waren Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw de hele wedstrijd van de partij.