Chelsea wint League Cup dankzij mazzelgoals

Reacties

Chelsea heeft ten koste van Tottenham Hotspur beslag gelegd op de League Cup. Door twee fortuinlijke doelpunten werd het 2-0 voor de Londenaren, die daarmee voor het eerst sinds 2013 weer een prijs winnen.

Chelsea wint League Cup dankzij mazzelgoals

De dag van de finale begon voor Michel Vorm met een enorme kater. De reservedoelman van Tottenham Hotspur speelde tot nu toe alle duels in het League Cup-toernooi en had erop gerekend dat hij ook in de finale zou spelen. Trainer Mauricio Pocchettino had echter andere plannen, want hij posteerde Vorm op de bank en koos voor Hugo Lloris.

Lat
Vanaf de bank zag Vorm hoe Tottenham in de eerste helft gelijkwaardig was aan stadgenoot Chelsea en na tien minuten bijna op voorsprong kwam. De prachtige vrije trap van Christian Eriksen strandde echter op de lat. Beide ploegen leken vervolgens zonder doelpunten te gaan pauzeren, maar Chelsea sloeg vlak voor de pauze toe. Een vrije trap van Willian werd tot twee keer toe van richting veranderd, waarna John Terry via het been van Eric Dier afrondde (foto onder): 1-0.

Tien minuten na rust nam Chelsea verder afstand van Tottenham. Weer zat het The Blues bepaald niet tegen, want een schot van Diego Costa werd van richting veranderd door Kyle Walker, waardoor Lloris kansloos was. Die tegenslag kwam Tottenham niet meer te boven, mede doordat Chelsea de voorsprong formidabel verdedigde.

Voorafje
De League Cup is voor Chelsea de eerste prijs sinds 2013. De club zal het winnen van de trofee echter als een voorafje beschouwen met het oog op de apotheose van het seizoen, waarin de club beslag hoopt te leggen op de eerste landstitel in vijf jaar én ook nog kansrijk is in de Champions League.

Tottenham laat door de nederlaag de kans liggen zich al vroegtijdig te verzekeren van deelname aan de Europa League. Het betekent dat de club vol aan de bak moet in de Premier League, waarin zij nu de zevende plaats bezet. Plaats vijf en zes geven recht op Europa League-voetbal; de eerste vier doen mee aan de Champions League.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.