media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Chelsea wil vertrek Bony naar Engelse top voorkomen

Chelsea wil vertrek Bony naar Engelse top voorkomen

West Ham United heeft nog steeds goede hoop op korte termijn een deal met Vitesse te kunnen sluiten over een transfer van Wilfried Bony. Chelsea hoopt ondertussen een transfer naar een Engelse topclub, oftewel een concurrent van Chelsea, te voorkomen. West Ham wordt niet als rivaal gezien.

De zaakwaarnemers van de topscorer van de Eredivisie spraken vandaag (maandag) in Londen met vertegenwoordigers van de club, maar er zijn meer gegadigden.

Ook Liverpool, Newcastle United, Arsenal, Chelsea, Stoke City en Everton zijn zeer geïnteresseerd in de 24-jarige Ivoriaan, die bij Vitesse nog een contract heeft tot 2015. Bony liet vandaag weten graag te willen verhuizen naar Engeland. 'Ik hou van de Premier League en zou er graag willen spelen als de kans er is', aldus de spits.

De directie van Vitesse ontkent tot dusverre alle contacten met geïnteresseerde clubs, maar feit is dat Bony vandaag zelf in Engeland was. De grote vraag is of Bony het – ook qua salaris – wel ziet zitten om bij West Ham United te gaan voetballen.

Chelsea lijkt een cruciale rol te hebben in de onderhandelingen, gezien de banden die de Champions League-winnaar met Vitesse heeft. Roman Abramovich zal, in ruil voor zijn steun aan de Arnhemse club, minimaal een stem willen hebben in de keuze van de nieuwe werkgever van Bony en wellicht een eerste recht tot koop bedingen.

Chelsea wil koste wat kost voorkomen dat een speler die gezien de banden met Vitesse voor het grijpen ligt, straks bij een concurrent uitgroeit tot een wereldtopper. Wat dat betreft zou West Ham een logische optie zijn. (Tom van Hulsen)

Laatste nieuws