Chelsea wil home grown-speler Aké behouden

Reacties

Chelsea is vooralsnog niet bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek van Nathan Aké. Diverse clubs kregen al nul op het rekest in Londen.

Chelsea wil home grown-speler Aké behouden

De negentienjarige jeugdinternational staat zelf niet onwelwillend tegenover een verhuurperiode, maar Chelsea wil de ex-speler van Feyenoord behouden. Dat heeft zowel sportieve als reglementaire redenen.

Aké staat sinds medio 2011 onder contract bij Chelsea. Dat houdt in dat de jongeling over een maand de classificatie van home grown-speler krijgt van de UEFA. Deze status is weggelegd voor spelers die tussen hun vijftiende en 21ste drie jaar achtereen voor dezelfde club spelen. Voor de Champions League moeten clubs minimaal vier home grown-spelers inschrijven bij de Europese bond. Aangezien Chelsea niet ruim zit in zijn zelfopgeleide spelers, speelt die regelgeving een belangrijke rol in de toekomst van Aké.

Deze voorbereiding werd Aké regelmatig ingezet door manager José Mourinho. Vorig seizoen speelde de Hagenaar een keer voor Chelsea. De jaargang ervoor kwam hij tot drie wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.