Chelsea werkt niet mee aan Europese aspiraties Liverpool

Reacties

Liverpool lijkt de laatste kansen op Europees voetbal via de Premier League te hebben verspeeld. Een late gelijkmaker van Christian Benteke was niet genoeg om puntenverlies tegen het Chelsea van manager Guus Hiddink te voorkomen: 1-1.

Chelsea werkt niet mee aan Europese aspiraties Liverpool

Liverpool moest winnen om plaatsing voor de Europa League nog enigszins in eigen hand te houden. In dat geval zou de ploeg van manager Jürgen Klopp het Southampton van manager Ronald Koeman van de zevende plaats stoten. Die positie levert een Europees ticket op als Manchester United de FA Cup wint, maar The Reds hoeven met één punt minder dan Southampton (dat nog thuis tegen Crystal Palace speelt) en nog één wedstrijd te gaan (tegen West Bromwich Albion) eigenlijk niet meer op dat scenario te hopen.

Eden Hazard (foto) was de man die Liverpool in feite veroordeelde tot de achtste plaats. Na ruim een half uur zette Hazard aan voor een actie, waarbij niemand van Liverpool hem een strobreed in de weg legde. Ook toen de Speler van het Jaar van het vorige seizoen wilde aanleggen, kreeg hij alle ruimte. Niettemin was de vierde competitietreffer van Hazard fraai. Zijn zuivere schot in de verre hoek was doelman en landgenoot Simon Mignolet te machtig.

Hazard had tot medio april nog geen enkele keer gescoord in de Engelse competitie, maar raakt steeds meer op dreef nu het EK in zicht komt. De 25-jarige Belg scoorde eerst twee keer tegen AFC Bournemouth, om vervolgens Leicester City kampioen te maken met een prachtige gelijkmaker tegen Tottenham Hotspur (2-2). Hoewel Liverpool dankzij invaller Benteke vlak voor tijd de bal toch nog langs de tot dan toe onpasseerbare Asmir Begovic kreeg, was Hazard nu weer belangrijk.

Want onder meer doordat Daniel Sturridge na rust bij zijn beste kans van de wedstrijd op de uit zijn doel gekomen Begovic stuitte, verloor Liverpool voor de derde keer in vier duels punten. Daardoor is de nummer acht op de laatste speeldag afhankelijk van de resultaten van West Ham United (drie punten meer) en Southampton (één meer). Via de Europa League-finale kan Liverpool nog wel Europees voetbal afdwingen. Als het volgende week wint van Sevilla, gaat het de Champions League in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.