Chelsea walst over Bolton heen

Chelsea haalde flink uit tegen Bolton Wanderers. De bezoekers leken aanvankelijk de betere ploeg, totdat vlak voor rust the Blues tot leven kwamen. Jerrel Hasselbaink en Boudewijn Zenden hielpen hun ploeg aan een ruime voorsprong.

In de eerste veertig minuten bleek Bolton de betere ploeg. Het elftal van manager Sam Allardyce speelde zeer georganiseerd, zeker in vergelijking met de elf van Claudio Ranieri die zeer kwetsbaar oogden en op het middenveld de mindere waren. Al na drie minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Per Frandsen vond het hoofd van Kevin Nolan: 1-0.

Tot de 41ste minuut speelde Bolton probleemloos, totdat Eidur Gudjohnsen uit het niets Chelsea op gelijke hoogte zette. Boudewijn Zenden en Jerrel Hasselbaink bereidden het doelpunt voor. De IJslander bedankte Hasselbaink door hem in staat te stellen de 2-1 binnen te schieten vlak voor het rustsignaal. Het was de dertiende competitietreffer van Jimmy Floyd.

De 2-1 voorsprong gaf Chelsea het vertrouwen voor een zeer sterke tweede helft, waarin de thuisploeg Bolton wegspeelde. Via doelpunten van Boudewijn Zenden, Frank Lampard en een eigen treffer van Colin Hendry eindigde het duel in een verdiende 5-1 overwinning. Het doelpunt van Zenden (voor het eerst sinds weken in de basis gestart) vormde het hoogtepunt. In de 56ste minuut scoorde hij met een prachtige lob over doelman Jusse Jaaskelainen.