Chelsea Vrouwen maakt na vijf jaar einde aan ongeslagen thuisreeks Barça

Reacties

Chelsea heeft zaterdag in de Women's Champions League voor een enorme stunt gezorgd door Barcelona te verslaan in de heenwedstrijd van de halve finale. Daarmee komt een einde aan een bizarre thuisreeks van de Catalanen.

Chelsea Vrouwen maakt na vijf jaar einde aan ongeslagen thuisreeks Barça
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Champions League-houder Barcelona, waar Esmee Brugts op de bank bleef, domineerde het balbezit op de Montjuïc, maar slaagde er nauwelijks in om kansen te creëren. Het verdedigend stabiele Chelsea bleek een stuk effectiever: vlak voor rust schoot Erin Cuthbert knap raak op aangeven van Sjoeke Nüsken, in de vorige ronde een plaag voor Ajax.

Na de hervatting leken de Catalanen een strafschop te krijgen wegens hands van Kadeisha Buchanan. Als gevolg van buitenspel van Salma Paralluelo besloot arbiter Stéphanie Frappart haar beslissing te herzien bij een VAR-check. In de slotfase voerde Barcelona de druk flink op, maar Chelsea gaf geen krimp. Via de extreem dreigende Mayra Ramírez was de equipe van scheidend coach Emma Hayes zelfs nog dicht bij de 0-2.

Dat doet weinig af aan de grootte van de stunt. De laatste keer dat Barcelona Vrouwen in eigen huis verloor, was in februari 2019 tegen Sporting de Huelva (2-3). De Catalanen zijn dit seizoen angstaanjagend dominant in La Liga, met 22 zeges en één gelijkspel uit 23 wedstrijden.

De return is volgende week zaterdag. Om het andere finaleticket strijden Olympique Lyon en Paris Saint-Germain. Die heenwedstrijd is later op de dag. Bilbao is op zaterdag 25 mei het decor van de eindstrijd.

Bekijk het winnende doelpunt van Chelsea:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.