Chelsea vertoont oude gezicht op bezoek bij Bolton

Chelsea heeft op bezoek bij Bolton Wanderers eindelijk weer eens weten te overtuigen. De regerend Engels kampioen beleefde de afgelopen maanden een zeldzaam zwakke periode, maar trakteerde de thuisploeg maandagavond op een ruime nederlaag (0-4).

Na tien minuten brak Didier Drogba de ban namens de Londenaren. Zijn snoeiharde afstandschot, dat zwanger was van effect, was Bolton-goalie Jussi Jääskeläinen te machtig en verdween dwars door het midden in het dak van het doel.

Vlak voor rust vergrootte Florent Malouda de voorsprong. De Fransman zorgde in twee instanties voor de 0-2.

Ook na de onderbreking kwam Chelsea twee keer tot scoren. Nicolas Anelka schoot het laatste beetje hoop aan flarden bij zijn oud-werkgever. De Franse spits trof doel, na een voorzet van Mickaël Essien, met een schot in de korte hoek.

Ramires bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-4. De Braziliaan liet zijn eerste doelpunt in de Premier League aantekenen door een rebound koeltjes binnen te prikken. In de slotminuut was Anelka dicht bij zijn tweede treffer, maar door een spectaculaire redding van Jääskeläinen bleef het bij het kwartet Londense doelpunten.

Door de zege verkleint Chelsea de achterstand op koploper Manchester United. De nummer vier heeft een achterstand van zeven punten op de lijstaanvoerder. The Blues speelden wel een duel meer. Bolton vertoeft ook na de nederlaag nog in de middenmoot. Foto: VI Images