Chelsea verspeelt weer punten

Chelsea lijkt te moeten afhaken in de strijd om het kampioenschap van het Premiership. De Londense ploeg verspeelde een voorsprong tegen Bolton Wanderers en ziet het verschil met de top groeien. Ipswich Town, Aston Villa en Fulham wonnen alle drie met veel moeite.

Op bezoek bij Bolton Wanderers maakte Chelsea geen moment de indruk in aanmerking te komen voor de Engelse titel. Zonder de geblesseerde Jerrel Hasselbaink verdiende de ploeg van coach Claudio Ranieri niet meer dan een gelijkspel. En dat kwam er ook: 2-2. Alle doelpunten vielen na rust. Chelsea slaagde er nauwelijks in een gevaarlijke aanval op te zetten, en moest toezien hoe het eveneens afwachtende Bolton de grootste kansen kreeg.
Toch kwam Chelsea twee keer op voorsprong. Eerst zette Eidur Gudjohnsen de Londenaren na vijftig minuten op 1-0, door zelf een combinatie met Mario Stanic af te ronden. Maar vlak na de 1-0 maakte Bolton gelijk, via de twaalfde treffer van Michael Ricketts. Tien minuten later zette Mikael Forsell Chelsea wederom op voorsprong. De invaller scoorde met zijn tweede balcontact. Een kwartier voor tijd bezorgde Kevin Nolan de thuisploeg het verdiende punt.

Fulham boog een achterstand om in een 2-1 overwinning op Middlesbrough . De bezoekers kwamen al na acht minuten op voorsprong door een kopbal van Colin Cooper. Maar na die snelle treffer heerste Fulham. Nog voor rust kwam de ploeg van manager Jean Tigana op een terechte voorsprong. Eerst scoorde Louis Saha met een vallende kopbal, en in de laatste minuut voor rust tikte Steve Marlet de 2-1 binnen. Fulham bleef ook na rust het gevaarlijkst, vooral via de Franse spelers: Saha, Marlet en Steed Malbranque.

Verdiend was de winst van Aston Villa niet. De ploeg van coach John Gregory won met 2-1 van Derby County maar had eigenlijk het minste recht op de punten. De beslissing viel halverwege de eerste helft. Nadat Darius Vassel in de dertiende minuut Villa op voorsprong had gezet, profiteerden Malcolm Christie en Darryl Powell in de 23ste minuut van een blunder van Peter Schmeichel. Christie pakte de bal af van de Deen en legde breed op Powell. Maar nog geen minuut na de gelijkmaker stond Derby met tien spelers, omdat Francois Grenet rood kreeg voor een onbesuisde tackle op Lee Hendrie. Twee minuten na die rode kaart zette Juan Pablo Angel Villa op een 2-1 voorsprong. Derby zocht in het vervolg nog naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een dubieus afgekeurde goal van Fabrizio Ravanelli.

Een late kopgoal van John McGreal leverde Ipswich Town een 2-1 zege op op Tottenham Hotspur . Met Martijn Reuser in de basis en Fabian Wilnis op de tribune, kreeg Ipswich aanvankelijk de mooiste kansen. Nadat Reuser faalde, zette Marcus Bent de thuisploeg al in de elfde minuut op voorsprong. The Spurs kwamen echter sterk terug, en werden beloond met een doelpunt van Gustavo Poyet na een uur spelen. Geen van beide ploegen leek in het laatste half uur beter dan de tegenstander, tot McGreal binnenkopte. Het was de vierde zege van Ipswich in de laatste vijf competitieduels.

West Ham United won met 1-0 van Leicester City door een knap doelpunt van Paolo Di Canio. Blackburn Rovers had weinig problemen met Charlton Athletic . De ploeg van manager Graeme Souness won met 4-1. Andy Cole scoorde en gaf een assist tijdens zijn debuut op Ewood Park. Everton won met 1-0 van Sunderland dankzij een doelpunt van Jesper Blomqvist.