Chelsea verslaat Barcelona na strafschoppen

Chelsea heeft de tournee door Amerika in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten met een overwinning op Barcelona. In Washington eindigde het duel tussen de Londenaren en de Spaanse grootmacht na negentig minuten in 2-2. Chelsea won de confrontatie na het nemen van strafschoppen.

Namens Chelsea opende Eden Hazard al na tien minuten de score na een weergaloze actie door de defensie van Barcelona, terwijl Luis Suarez en Sandro Ramírez in de tweede helft de score wisten om te buigen in een 2-1 voorsprong.

Vooral de treffer van Sandro was zeer fraai. De twintigjarige aanvaller kwam naar binnen vanaf de linkerkant en plaatste de bal met uiterste precisie in de verre hoek. Lange tijd leek de jongeling verantwoordelijk voor het winnende doelpunt, maar in de slotfase bepaalde Gary Cahill met een rake kopbal de eindstand op 2-2.

In de beslissende strafschoppenserie bleek de ploeg van manager José Mourinho opnieuw de sterkste. Na de nederlaag tegen New York Red Bulls, was Chelsea enkele dagen later de sterkste in de penaltyserie tegen Paris Saint-Germain. Ook tegen de Catalanen faalden de Londenaren niet. Falcao, Victor Moses, Ramires en Loïc Remy schoten raak voor Chelsea, terwijl Alen Halilovic en Gerard Piqué namens Barcelona misten vanaf elf meter.

Daarmee raakt de formatie van manager José Mourinho langzaamaan op stoom voor dit seizoen, dat aan het einde van deze week officieel van start gaat. Zondag neemt Chelsea het op Wembley op tegen stadgenoot Arsenal in de strijd om het Community Shield. Barcelona speelt op die dag een oefenwedstrijd tegen Fiorentina.