Chelsea verhuurt Atsu aan promovendus Bournemouth

Reacties

Chelsea stalt Christian Atsu het komende seizoen bij promovendus Bournemouth. De kampioen van het Engelse Championship is voor de 23-jarige Ghanees na Vitesse en Everton al de derde club waaraan The Blues hem verhuren.

Chelsea verhuurt Atsu aan promovendus Bournemouth

Chelsea nam Atsu in de zomer van 2013 voor drie miljoen euro over van FC Porto, maar de pijlsnelle vleugelspits speelde nog geen enkel officieel duel voor de kampioen van Engeland. Wel kwam Atsu tot dertig duels (vijf goals) in het shirt van Vitesse. Dit seizoen was zijn rol bij Everton met dertien optredens bescheidener.

Bij Bournemouth kan de 33-voudige international op méér speelminuten rekenen, zo blijkt wel uit de manier waarop de club hem verwelkomt. 'Ondanks zijn leeftijd heeft hij al ontzettend veel ervaring', zegt manager Eddie Howe op de clubwebsite. 'We huren een speler met enorm veel potentie. Met zijn snelheid en kwaliteiten is hij een geweldige aanwinst voor ons. We hadden concurrentie van meerdere Premier League-clubs.'

Atsu moet nog wel een werkvergunning krijgen om na de zomer opnieuw in actie te mogen komen in de Premier League. Gezien zijn status als international lijkt dat geen probleem. Bournemouth contracteerde eerder deze week al de doelmannen Artur Boruc (Southampton) en Adam Federici (Reading) en de Noorse international Joshua King (Blackburn Rovers).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.