Chelsea verder achterop bij Man United

Chelsea verkeert in een dipje. The Blues speelden tegen Fulham opnieuw gelijk en zagen de achterstand op koploper Manchester United oplopen tot zes punten.

Chelsea verder achterop bij Man United

Manchester United-Reading 3-2Waar Reading dinsdag nog verrassend en punt (2-2) pakte tegen Chelsea, bood het ook koploper Manchester United goed partij. Na een foutje van Edwin van der Sar maakte Ibrahima Sonko namens de gasten de openingstreffer van Ole Gunnar Solskjær ongedaan. De twee doelpunten van Cristiano Ronaldo kwam Reading niet meer te boven. De Portugees scoorde dinsdag ook al twee keer tegen Wigan Athletic. Leroy Lita bepaalde de einstand op 3-2.

Chelsea-Fulham 2-2Na het gelijkspel tegen Reading, wist Chelsea in eigen stadion ook niet te winnen van Fulham. De thuisclub boog een 1-0 achterstand nog wel om in een 2-1 voorsprong, maar moest vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker incasseren. Carlos Bocanegra schoot de 2-2 binnen uit een rebound.

Fulham was op voorsprong gekomen door een doelpunt van Moritz Volz, de 15.000e treffer in het Premiership. Frank Lampard was de animator van Chelsea door zelf te scoren met een van richting veranderd schot en Didier Drogba in staat te stellen de 2-1 binnen te koppen. De goal van Bocanegra dompelde Chelsea, dat aantrad zonder de geblesseerde Arjen Robben, toch in rouw.

Tottenham Hotspur-Liverpool 0-1Het subtopduel kenmerkte zich door veel strijd en weinig goed voetbal. Liverpool trok aan het langste eind door een doelpunt van Luis García, die vlak voor rust de bal van dichtbij door de benen van doelman Paul Robinson tikte. Hoewel Tottenham in de tweede helft aandrong, creëerde het nauwelijks kansen. Een kopbal van Jamie Carrragher op de lat van zijn eigen doel was nog het gevaarlijkste moment van de thuisclub. Liverpool, met Dirk Kuijt in de basis, boekte de derde uitzege van het seizoen.

Bolton Wanderers-Portsmouth 3-2Bolton Wanderers won voor de vijfde keer op rij en gaat als nummer drie van het Premiership 2007 in. Arsenal kan nog wel gelijk komen.

Portsmouth kwam op bezoek in het Reebok Stadium al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Matthew Taylor. Door drie opvolgende goals stelde Bolton de zege veilig Abdoulaye Faye kopte raak na een misser van Portsmouth-doelman David James en Ivan Campo en Nicoals Anelka mikten beiden raak na een voorzet van Kevin Davies. De tegentreffer van Andy Cole was fraai, maar leverde Portsmouth geen gelijkspel meer op.

Everton-Newcastle United 3-0Andy van der Meyde beleefde een plezierige middag met Everton. De Nederlander startte in de basis en zijn ploeg versloeg Newcastle United met 3-0. Victor Anichebe scoorde twee keer. De achttienjarige Nigeriaan opende de score met een intikker en zorgde voor 2-0 na doorkoppen van Andrew Johnson. Phil Neville zorgde met zijn eerste goal in het Premiership sinds vier jaar voor de 3-0 eindstand.

De wedstrijd had een ander verloop kunnen krijgen als Obafemi Martins bij een 1-0 stand een strafschop had benut namens Newcastle. De Nigeriaan faalde echter en zag zijn landgenoot Anichebe vervolgens de show stelen.

Blackburn Rovers-Middlesbrough 2-1André Ooijer werkte zich met Blackburn op tot een positie in de middenmoot door met 2-1 te winnen van het Middlesbrough van George Boateng. De Afrikanen Benni McCarthy en Shabani Nonda namen de goals voor hun rekening voor The Rovers. Middlesbrough kwam niet verder dan een benutte strafschop van Yakubu Ayegbeni na een overtreding van Ooijer.

West Ham United-Manchester City 0-1PSV-huurling DaMarcus Beasley toonde zich voor het eerst doorslaggevend bij Manchester City. Als invaller passeerde de Amerikaan op snelheid twee tegenstanders en rondde af met een doeltreffend schot. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, doordat West Ham United zich ondanks meer balbezit geen kansen wist te scheppen.

Watford-Wigan Athletic gestaaktHet duel op Vicarage Road werd bij een 1-1 stand gestaakt vanwege hevige regenval.

Bekijk hier al onze video's