Chelsea tijdens derby figurant in show van Arsenal

Arsenal heeft Chelsea-manager Antonio Conte huiswerk meegegeven in de Londense derby in het Emirates Stadium. The Gunners waren in het Premier League-duel al na 45 minuten klaar met The Blues: 3-0.

De gedachten gingen in de elfde minuut van de strijd tussen de twee stadgenoten terug naar 11 september dit jaar, toen Swansea City-middenvelder Leroy Fer de lang aarzelende Gary Cahill met een simpele bodycheck van de bal zette en scoorde tegen Chelsea. De Engelsman betaalde het leergeld voor die fout in twee termijnen.

Ook in het thuis van Arsenal treuzelde hij namelijk erg lang bij een pass naar doelman Thibaut Courtois en dit keer was het Alexis Sánchez die de bal van hem afsnoepte. De Chileen had geen fysiek contact nodig, stormde ongehinderd op het doel van de Belg af en stiftte koeltjes en zeer fraai binnen in de linkerhoek. De voorsprong werd amper drie minuten later verdubbeld door Theo Walcott, die als eindstation van een tiki-taka-achtige aanval via Alex Iwobi en Hectór Bellerin afdrukte.

Arsenal-middenvelder Mesut Özil was het eindstation van de door hemzelf opgezette tegenaanval en rondde stijlvol af.

Mesut Özil deelde kort voor rust de genadeklap uit in een tegenaanval uit het boekje. De Duitser draaide bij een afgeslagen hoekschop van de bezoekers kort weg bij N'Golo Kanté, spurtte met de bal aan de voet naar voren en vond in Sánchez een medevluchter. De bal die hij bij de aanvaller inleverde kreeg hij direct weer terug en uit een volley was het raak: 3-0.

Chelsea kon op wat plaagstootjes na niets meer uitrichten tegen de equipe van Arsène Wenger - die deze week twintig jaar in dienst is bij zijn huidige werkgever - en leed zo de eerste nederlaag tegen Arsenal in de laatste tien ontmoetingen. Bij de laatste negen duels zegevierden The Gunners nog zes keer en was een gelijkspel drie keer het resultaat. Door de zeldzame winstpartij van Arsenal handhaaft die ploeg zich aan de top. Met dertien punten uit zes competitiewedstrijden bezetten de rood-witten de derde plaats. Het Chelsea van Conte is achtste met tien punten.