Chelsea strandt ondanks ijzersterke Kalou

Chelsea lijkt de titelrace te hebben verloren. De achtervolger van Manchester United waande zich in de thuiswedstrijd tegen Bolton Wanderers tijdelijk de grote winnaar, met Salomon Kalou als dodelijke aanvaller. Maar na het laatste fluitsignaal was het triestheid troef op Stamford Bridge (2-2).

Chelsea strandt ondanks ijzersterke Kalou

Kalou stond op het punt de strijd om het Engelse landskampioenschap superspannend te maken. De ex-Feyenoorder maakte een 1-0 achterstand meer dan goed. Eerst scoorde hij koppend met een zweefduik op aangeven van Wayne Bridge en even later werkte hij de bal opnieuw met het hoofd en hoogvliegend op de lat. De terugstuiterende bal verdween via het lichaam van doelman Jusse Jääskeläinen alsnog in het doel (2-1).

Toch werd Kalou niet de held omdat Manchester United de achterstand bij Everton wegwerkte en omdat Bolton nog op gelijke hoogte kwam in Londen. Kevin Davies zorgde voor de gelijkmaker door eveneens koppend de 2-2 van dichtbij te maken. Waardoor Chelsea nu in drie duels vijf punten moet zien goed te maken op Manchester United.

Bekijk hier al onze video's