Chelsea stelt geduld QPR danig op de proef met Alex

Bij zijn eventuele overgang naar Queens Park Rangers zal Alex fors moeten inleveren. De voormalig PSV'er zit bij Chelsea op een zijspoor en kan zijn loopbaan vervolgen bij de kampioen van het Championship van afgelopen seizoen.

Chelsea stelt geduld QPR danig op de proef met Alex

Op Stamford Bridge verdient de Braziliaan wekelijks naar verluidt 130 duizend euro. Voor Queens Park Rangers een exorbitant hoog salaris. Aldaar is Joey Barton grootverdiener met een weekloon van circa 90 duizend euro. De clubleiding voelt er dan ook weinig voor de hiërarchie binnen de selectie op zijn kop te zetten.

Chelsea heeft intussen laten weten dat de geboden transfersom van een kleine vier miljoen euro voor Alex onvoldoende is. De Londense club zet in op een som van negen miljoen euro, ongeveer hetzelfde bedrag dat ze moet aanwenden voor het aantrekken van verdediger Gary Cahill van Bolton Wanderers.

Of QPR hiertoe bereid is, valt te betwijfelen. Alex is inmiddels 29 (drie jaar ouder dan Cahill) en bovendien is hij komende zomer transfervrij. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's