Chelsea staat stil bij pensioen van Champions League-winnaars

Reacties

John Obi Mikel en Ramires hebben, allebei op 35-jarige leeftijd, besloten om te stoppen met betaald voetbal. De middenvelders wonnen in 2012 nog met Chelsea de Champions League.

Chelsea staat stil bij pensioen van Champions League-winnaars

Mikel was ruim tien jaar geleden basisspeler in de gewonnen finale tegen Bayern München, terwijl Ramires er vanwege een schorsing niet bij was in de Allianz Arena. Met een weergaloze treffer in de halve finale tegen Barcelona, een memorabele lob, had de Braziliaan wél een enorm aandeel gehad in de Londense eindzege. Chelsea kijkt die goal deze woensdag dan ook maar wat graag terug.

Mikel kondigde dinsdag al zijn pensioen aan. De Nigeriaan kwam tussen 2006 en januari 2017 tot 372 officiële wedstrijden voor Chelsea en speelde voor het laatst in Koeweit. Daar vertrok Mikel al in november van vorig jaar, maar nu heeft hij besloten om niet meer op zoek te gaan naar iets nieuws.

Ook Ramires houdt het dus voor gezien. De Braziliaan kwam tussen 2010 en januari 2016 uit voor Chelsea en speelde 251 wedstrijden voor de Engelse topclub. Zijn laatste werkgever was Palmeiras, dat Ramires twee jaar geleden al uitzwaaide.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.