Chelsea slechtst startende kampioen in twintig jaar

Reacties

Met de thuisnederlaag tegen Crystal Palace (1-2) vervolgde Chelsea zijn slechte seizoenstart. De Londenaren zijn nu de slechtst startende landskampioen van de laatste twintig jaar.

Chelsea slechtst startende kampioen in twintig jaar

In het seizoen 1994/95 pakte Blackburn Rovers de Engelse landstitel, maar in het seizoen daarna begon de ploeg dramatisch: het pakte slechts vier punten uit de eerste vier wedstrijden. Door dit seizoen gelijk te spelen tegen Swansea City, nipt te winnen van West Bromwich Albion en te verliezen van Crystal Palace en Manchester City evenaart Chelsea die slechte start.

Voor manager José Mourinho betekende de nederlaag tegen de ploeg van Alan Pardew een zure mijlpaal. Het was namelijk zijn tweehonderdste Premier League-wedstrijd in dienst van Chelsea, precies de helft daarvan waren op het eigen Stamford Bridge. In zijn honderdste thuiswedstrijd leed Mourinho pas zijn tweede (!) competitienederlaag op eigen veld.

Tijdens zijn eerste periode (van 2004 tot 2007) bleef Mourinho ongeslagen op Stamford Bridge. In april 2014 bezorgde Sunderland (1-2) de Portugees zijn eerste thuisverlies in 78 wedstrijden, Crystal Palace tekende zaterdag dus voor de tweede. Opvallend detail: bij beide nederlagen was Connor Wickham speler van de tegenstander van Chelsea, namens Sunderland maakte hij destijds de 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.